konala
Toimistotalosta hoivakoti Helsingin Konalassa

Helsingin Konalan läpi kulkevan pääväylän varrella sijaitsee paikallisten hyvin tuntema toimisto- ja liiketilarakennus, jossa on toiminut päivittäistavarakauppa parkkihalleineen. Nyt rakennus saneerataan uutta käyttötarkoitusta varten. Kauppa nykyaikaistetaan ja toimistotilat muutetaan hoivakodiksi.

Konalantie 6-8:n kiinteistön A-talossa on tilaa noin 4000 neliömetriä.

A-talossa korjausrakentaminen käynnistyi purkutöillä, joiden suorittajaksi valikoitui Etelän Rakennus Oy.

A-talon saneerauksesta pääurakoitsijana vastaavan NCC Suomi Oy:n vastaava mestari Niilo Hämäläinen kertoo, että Etelän Rakennus valikoitui purkutöiden tekijäksi kilpailutuksen kautta.

”Olemme käyttäneet Etelän Rakennusta aikaisemminkin. Kilpailutuksen jälkeen oli siis helppo lähteä tutun urakoitsijan kanssa liikkeelle. Heidän ammattitaitoonsa voi luottaa.”

Purkutöitä kahdessa vaiheessa

Purkutyöt toteutettiin kahdessa vaiheessa. Aluksi purettiin kerroksista käytännössä kaikki raakapinnoille asti ja tehtiin jonkin verran runkomuutoksia. Toisessa vaiheessa purettiin päivittäistavarakaupan tilat ja niihin liittyvä talotekniikka sekä kellaritiloja.

Katolla iv-konehuoneesta purettiin vanha talotekniikka pois.

Etelän Rakennus lajitteli purkujätteen jo kerroksissa. Sen jälkeen purkujätteet otettiin ikkuna-aukoista ulos Etelän Rakennuksen kurottajilla ja lajiteltiin Etelän Rakennuksen purkujätelavoille. Työn vaativuutta lisäsi Konalantie 6-8:n ahdas tontti. Uudet rakennusmateriaalit nostettiin pääsääntöisesti rakennukseen purkutöissä käytetyillä kurottajilla.

Aikataulussa seuraavaan vaiheeseen

Konalantie 6-8:n purkutyöt sujuivat aikataulussa.

”Ainahan pieniä viiveitä tulee matkan varrella, kun kyse on saneerauksesta, mutta pääsääntöisesti työt ovat menneet aikataulussa. Kyllä näistä aina valmiita tulee ajallaan”, sanoo Hämäläinen.

A-talon valmistumisajaksi on määritelty elokuu 2019.

Kuvia kohteesta: